Kuopio Maraton ja Sami Hedbergin isännöimä Pullukka Run yhteistyöhön

3.5.2017

Pullukka Run järjestetään Kuopiossa 10.6. Kuva: Pullukka Run
Pullukka Run järjestetään Kuopiossa 10.6. Kuva: Pullukka Run
Kuopio Maraton juostaan sekä kävellään 2.9.
Kuopio Maraton juostaan sekä kävellään 2.9.

Kuopiossa 10. kesäkuuta toista kertaa järjestettävä Pullukka Run sekä 2. syyskuuta 20-vuotisjuhliaan viettävä Kuopio Maraton ovat aloittaneet yhteistyön.

Yhteistyö näkyy molemmissa tapahtumissa paikan päällä sekä molempien tapahtumien markkinoinnissa ja viestinnässä. Ajankohdallisesti tapahtumien yhteistyö on luonnollista, kun Pullukka Run juostaan alkukesästä ja Kuopio Maraton syyskuun alussa. Pullukka Runilla matkavaihtoehtoina on 10 km, puolimaraton, sekä perheen nuorimmille suunnatut lasten maraton ja minimaraton. Kuopio Maratonilla juoksumatkan voi valita 10 km, puolimaratonin ja kokonaisen maratonin väliltä.

- Pullukka Runin puolikkaalle tulee muun muassa Kuopio Maratonin jänisjuoksijat, mikäli joku haluaa juosta tiettyyn aikatavoitteeseen. Pullukka Run toimii myös loistavana alkukesän välitavoitteena juoksijalle, joka osallistuu syyskuussa Kuopio Maratonille, kertoo Kuopio Maratonin tapahtumapäällikkö Marko Heikkinen.

Pullukka Run on järjestetty ensimmäisen kerran kesällä 2013 Vierumäellä, ja Kuopiossa tapahtuma nähtiin ensimmäistä kertaa viime kesänä. Kuopiossa tapahtuman keskuksena toimii Väinölänniemen urheilustadion. Tapahtuma on Sami Hedbergin viihteellinen liikuntakonsepti, jonka tarkoitus on madaltaa kynnystä liikuntatapahtumaan osallistumiselle. Lyhemmillä matkoilla sarjoja löytyy myös perheen nuorimmille. Mukaan voi lähteä myös tosissaan juoksemaan.

20. kertaa järjestettävä Kuopio Maraton järjestettiin ensi kertaa vuonna 1998 Savusaunamaraton-nimellä. Tapahtuma on kasvanut Itä-Suomen suurimmaksi juoksutapahtumaksi. Tapahtuman kilpailukeskuksena toimii nyt kolmatta kertaa Kuopio-halli ja reitti kiertelee läpi Kuopion keskustan sekä Kuopion kauniissa rantamaisemissa.

- Haluamme innostaa ihmisiä liikkumaan, sekä samalla madaltaa kynnystä osallistua liikuntatapahtumaan. Tapahtumamme sijoittuminen alkukesään tarjoaa hyvän mahdollisuuden tulla testaamaan kuntoaan rennossa ja iloisessa ilmapiirissä. Tulemme myös jatkossa panostamaan palveluihin lapsiperheille, jotta kaikki voisivat nauttia liikunnan riemusta tapahtuma-alueella. Yhteistyöllä Kuopio Maratonin kanssa saamme molemmat loistavaa vetoapua markkinointiin ja viestintään, summaa Pullukka Runin tapahtumapäällikkö Markku Paukkunen.

Molempien tapahtumien ilmoittautuminen on nyt avoinna.

Kuopio Maraton

Pullukka Run