UKK

Valitsin ilmoittautumisen yhteydessä maksutavan liikuntaedun, mutta en ole saanut vahvistusviestiä. Mitä teen?

Rauhalahti Kuopio Maratonin ilmoittautumisjärjestelmä ja liikuntaetupalvelut eivät keskustele suoraan keskenään toistensa kanssa, joten sinun täytyy ensin ilmoittautua järjestelmään ja maksaa sen jälkeen osallistuminen liikuntaetumaksu liikuntaetupalvelujärjestelmän kautta.

Tapahtumajärjestäjä saa kuitin liikuntaetumaksusta ja kuittaa maksun suoritetuksi.

Onko Rauhalahti Kuopio Maratonille ikärajaa?

Kuopio Maratonille ei ole alaikärajaa. Huomioittehan lapsia ilmoittaessa tapahtuman suuruuden sekä eksymisriskin reitillä. Alaikäisten osallistuminen huoltajan vastuulla. Tapahtumassa ei ole lapsiparkkia.

Missä voin seurata tapahtumaa?

Rauhalahti Kuopio Maratonin reitin varrella voi ja saa tietenkin missä tahansa seurata juoksijoita ja kannustaa omaansa etiäpäin. Maratonia ja Puolimaratonia seuraamaan tulevat haluavat varmasti olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan, mutta kannattaa muistaa että juoksun kärjen ja hännän välissä voi loppuvaiheilla olla useiden tuntien aikaero.

Jos ilmoittaudun kävelysarjaan, saanko juosta?

Kyllä saat. Ja välillä on hyvä hölkätäkin lihasten rentouttamiseksi. Ja toisin päin myös, juoksusarjoissa saa toki myös kävellä. Ainoa ero näiden välillä on ajanotto juoksusarjoissa ja kävelysarjassa ei palkintojenjakoa (Rauhalahti Kuopio Maraton osanottomitali tulee kävelysarjalaisellekin).

Voiko kävelysarjoissa kävellä sauvakävelysauvojen tai lastenrattaiden kanssa?

Kävelysauvat ja lastenrattaat voi ottaa mukaan

Voinko muuttaa ilmoittautumistietoja esim. osoitteen muuttuessa?

Ilmoittautumisten yhteydessä annettuja tietoja on mahdollista muuttaa 2.9.2022.

Muutokset (esim. osoitteenmuutos tai osallistumisen vaihtaminen toiselle henkilölle saman matkan puitteissa) voi tehdä itse kirjautumalla ilmoittautumisen yhteydessä olevien ohjeiden mukaisesti järjestelmään. 

Entä jos sairastun tai joudun työmatkalle enkä pääse osallistumaan?

Voit siirtää osallistumisoikeutesi ilmaiseksi vuoden 2022 tapahtuman (3.9.2022) tai voit siirtää osallistumisoikeutesi kaverillesi ilmaiseksi torstaihin 2.9.2021. Emme palauta hintaerotusta. Emme ota vastaan lääkärintodistuksia. 

Voit tehdä ennen 1.9.2021 ilmoittautumiseesi muutoksia ilmoittautumisen yhteydessä saadun linkin kautta, esimerkiksi siirtää osallistumisesi toiselle henkilölle. Jos olet estynyt itse osallistumaan, voit myydä osallistumisesi toiselle huomioiden. Emme palauta hintaerotusta.

Matkan tai lajin vaihtaminen

Voit muuttaa matkaasi tai lajia ilman muutosmaksua (10€) ennen 1.9.2021. Maksat vain hintaerotuksen.

2.9.2021 tai jälkeen, matkan tai lajin vaihtaminen muuttuessa perimme 10€ muutosmaksun lisäksi hintaerotuksen

Emme palauta osallistumismaksun erotusta tai osallistumismaksua

Mitä tarkoittaa joukkueilmoittautuminen?

Joukkueilmoittautumisen kautta voit ilmoittaa kaveri- tai työporukan tms. Joukkueen kokoa ei ole rajattu, mukaan mahtuvat kaikki halukkaat. Joukkueen ei myöskään tarvitse osallistua samalle matkalle, vaan osa voi juosta ja osa kävellä. Yli 10 hengen porukkailmoittautumisessa 10% alennus loppusummasta.

Joukkueen yhteyshenkilö voi hakea koko porukan numerot kerralla, tästä hyvä ilmoittaa ennakkoon (1.9.2021 mennessä) esa.pietikainen@pohjois-savonliikunta.fi. Pakkaamme numerolaput lähtövalmiiksi.

Onko reitti vaativa?

Riippuu reitistä ja osallistujan lähtökunnosta. Juoksu- ja kävelyreitti kulkee paljon tasaisia maastoja pitkin ja reitin varrella myös joitakin loivia mäkiä. Suurin osa reitistä kulkee joko lammen tai järven rantaa pitkin. Meidän kuopiolaisten mielestä nämä ovat normaaleja lenkkimaastoja.

Reitistä n. 7,8 km on asfalttia ja n. 2,5 km on hiekkatietä (10,3 km reitillä). Maalisuora n. 1,2 km on asfalttia.

Radan profiili: n. 87 % suoraa, nousua 6% ja alamäkeä 7% (10,3 km reitillä)

Reitin varrella on liikenteenohjaajia.

Saanko ottaa oman juomapullon mukaan?

Kyllä saa. Voit tuoda oman juomapullon startin läheisyyteen olevaan juomapisteeseen.

Reitin varrella on kaksi (2) juomapistettä, n. 5 km välein. Ensimmäinen juomahuolto sijaitsee n. 5 km kohdalla Sawo Housen hotellin luona. Toinen juomapiste sijaitsee startin edessä kääntöpaikalla.

Maalissa on myös juomahuolto.

Juomapisteillä on tarjolla vettä ja urheilujuomaa.

Miten tiheästi kilometrit on merkattu reitillä?

Juoksureitti on merkitty kalkkiviivalla ja opastein. Reitin varrella on myös liikenteenohjaajia. Reitti juostaan suurimmaksi osin yhteen suuntaan. 

Saako matkalle ottaa kuulokkeet mukaan musiikin kuuntelua varten?

Kyllä voi.

Onko mahdollista ilmoittautua vielä paikan päällä?

Ei ole. Ilmoittautuminen vain etukäteen sähköisen ilmoittautumisjärjestelmän kautta.

Onko maratonilla aikarajaa?

Maratonilla on kuuden tunnin aikaraja, rata sulkeutuu klo 16 jolloin kaikkien matkojen osallistujien oltava maalissa.