INFO

Kuopio Maraton on Itä-Suomen suurin maraton- ja juoksutapahtuma, joka täyttää Kuopion kadut juoksuharrastajista syyskuun ensimmäisenä lauantaina joka vuosi. Oletpa sitten juoksija, kävelijä tai katsoja, toivomme, että tutustut tapahtuman ohjeisiin, jotta tapahtumakokemuksestasi tulisi entistä sujuvampi. Epäselvissä tilanteissa voitte laittaa palautetta ja kysymyksiä internetsivujemme palautelaatikon kautta.

Vasemmalta linkeistä löydät lisätietoja Kuopio Maratonin eri osa-alueista aakkosjärjestyksessä. 

Lue myös usein kysytyt kysymykset

Kuopio Maratonin osallistujainfo – lue huolellisesti

Ilmoittautuminen: 
Ennakkoilmoittautuminen päättyy torstaina 30.8. klo 16.00. Jälki-ilmoittautuminen tapahtuu kisakansliassa Kuopio-hallilla 31.8-1.9. Perjantaina kilpailukanslia on avoinna klo 14–19 ja lauantaina kilpailukeskuksen ovet avautuvat klo 8.00. Osallistumismaksun suorittaminen paikan päällä onnistuu käteisellä, kortilla sekä liikuntaseteleillä. Ilmoittautuminen tulee suorittaa viimeistään tunti ennen lähtöä. 

Muutokset ilmoittautumisiin:
Oletko ilmoittautunut väärään sarjaan? Haluatko vaihtaa matkaa tai siirtää osallistumisen jollekin toiselle? Muutoksia ei voi tehdä itse ilmoittautumisjärjestelmässä torstain klo 16 jälkeen, vaan se onnistuu sähköpostitse ilmoittamalla muutoksesta osoitteeseen pirjo.hulkko@pohjois-savonliikunta.fi. Ko. kellonajasta eteenpäin eteenpäin perimme muutoksista 5 € muutosmaksun. Maksu maksetaan Pohjois-Savon Liikunnan tilille FI53 1078 3000 2264 63.

Muutoksia voi tehdä vielä paikan päällä kilpailukansliassa. Mikäli olet tilannut ja maksanut ilmoittautumisen yhteydessä peruutusturvan, voit siirtää osallistumisesi ensi vuoteen toimittamalla lääkärintodistuksen Pohjois-Savon Liikunnalle. Lääkärintodistuksen voi toimittaa postitse osoitteeseen Haapaniemenkatu 10 A, 70100 Kuopio tai sähköisesti osoitteeseen pirjo.hulkko@pohjois-savonliikunta.fi.

Saapuminen alueelle:
Kilpailukeskus sijaitsee Kuopio-hallilla osoitteessa Opistotie 4, 70100 Kuopio. Alueelle on mahdollista saapua helposti jalan, pyörällä, autolla tai linja-autolla. Tapahtumaan saapuvien parkkipaikkana toimivat Kuopio-hallin viereiset hiekkakentät ja parkkialueet. Lisää parkkialueita löytyy Niiralan ja keskustan alueilta. Ruuhkien välttämiseksi suosittelemme saapumaan paikalle kävellen tai pyörällä. 

Kilpailunumeroiden nouto:
Ennakkoilmoittautuneet voivat noutaa numerolappunsa kilpailukansliasta sen aukioloaikojen mukaisesti joko perjantaina 31.8. klo 14-19 tai lauantaina 1.9. klo 8.00 alkaen. Numerot noudettava tunti ennen omaa lähtöä.

Tavaroiden säilytys:
Arvotavaroiden säilytys ja laukkuparkki sijaitsee Kuopio-hallilla. Alue on valvottu ja saat laukkuasi vastaan numeron, jolla oma kassisi löytyy. Laukkuparkkiin pääsy ainoastaan numerolappua vastaan. Emme vastaa tavaroista mahdollisten sekaannusten sattuessa.

Kilpailukeskus: 
Tapahtuma-alue rakentuu Kuopio-hallin sisälle. Alueelta löytyy kilpailukanslia, kahvio ja tapahtuman infopiste, ruokamyyntiä, yhteistyökumppaneiden esittely-/myyntipisteet, varustesäilytys ja esiintymislava sekä katsomot. Alueelta löytyy myös WC:t ja pukuhuoneissa on osallistujien peseytymismahdollisuus.

Lähtö ja maali:
Lähtöpaikka sijaitsee ulkona Opistotien päässä, lähellä Hatsalan koulun pihaa. Uloskäynti joko kuopio-hallin pääovesta tai näyttötaulupäädystä. Lähtöpaikalla EI ole tavoiteaikojen mukaisia karsinoita, vaan juoksijat ryhmittäytyvät itse lähtöalueelle. Kävelijöiden toivomme sijoittuvan takariveihin. Maali sijaitsee Kuopio-hallin sisällä, missä juostaan 3/4-ratakierros ennen maaliintuloa. 
Lähdöt:
11:00 Maraton ja puolimaraton
12.00 Kymppi juoksu ja kävely
17:00 Ajanotto loppuu

Reitti:
Maraton ja puolimaraton juostaan 21,1 km lenkkeinä. Kymppi juostaan ja kävellään yhtenä lenkkinä. Maratonin toiselle kierrokselle lähdetään juoksemalla maaliportin läpi ja jatkamalla ulos samasta ovesta, josta juoksijat tulevat sisään. Reitti on merkattu valkoisella kalkkiviivalla, aidoilla, kartioilla ja kilometrikyltein. Kympin reitti kulkee puolimaratonin reitin kanssa samalla tavalla reilun 3km. Ensimmäisen juomapisteen (3km) jälkeen kaikki juoksijat kääntyvät oikealle kohti Haapaniemeä. Puolimaraton ja maraton jatkaa Haapaniementietä pitkin, kymppi kääntyy vasemmalle ja palaa rantaa pitkin kohti Väinölänniemeä. SEURAA MATKALLA MYÖS OPASTEKYLTTEJÄ.  Reitillä on yhteensä noin 90 liikenteenohjaajaa. 

Huoltopisteet:
Kuopio Maratonin 2018 huoltopisteillä tarjotaan veden lisäksi Squeezy Energy Drink urheilujuomaa, joka on väriaineeton ja tuote ei sisällä keinotekoisia makeutusaineita. Valmis juoma on todella neutraalia maultaan ja sopii myös herkkävatsaisille. Lisäksi kaikilla pisteillä tarjoillaan suolakurkkuja ja rusinoita. Suolakeksejä ja banaania löytyy loppumatkan huoltopisteiltä sekä maalista. Huoltopisteitä on yhteensä 6 puolimaratonin reitin varrella (3 km, 5 km, 9 km, 13 km, 17 km, 19 km, 24 km, 26 km, 30 km, 34 km, 38 km ja 40 km)

Omat juomat:
Huoltopisteille kuljetettavat omat juomapullot on toimitettava omalla nimellä merkittynä kilpailukansliaan. Kilpailukansliassa on kilometrein merkityt kuljetuslaatikot, joihin juomat pitää toimittaa lauantaina klo 9:30 mennessä. 

Numerolaput ja ajanotto:
Numerolappu tulee kiinnittää paitaan etupuolelle päällimmäiseen vaatekerrokseen. Numerolapun takana on ajanottochippi. Chippejä ei saa repiä irti! Numerolappu toimii sisäänpääsynä varustesäilytykseen. Numerolapussa on myös repäisylippu, jolla pääsee uimahalliin. Numerolaput ovat henkilökohtaisia, eikä niitä tarvitse palauttaa. Varmista, että lappu on kiinni jokaisesta kulmasta. Kilpailunumeron on oltava luettavissa koko kilpailun ajan. Ajanottopisteillä (lähtö, väliaikapisteet, maali) kulje ajanoton läpi.

LIVE tulokset
Kilpailun tulokset päivitetään reaaliajassa tapahtuman nettisivuilta  löytyvään tulospalveluun.

Seuraaminen UltimateLIVE sovelluksella
Tuloksia voit seurata reaaliajassa myös puhelimellasi. Lataa UltimateLIVE tulospalvelusovellus iPhone, Android tai Windows Phone puhelimelle sovelluskaupasta tai osoitteesta http://app.ultimate.dk.

WC:
Lähtö- ja maalialueella on vessoja sekä ulkona että hallin sisätiloissa. Reitin varrella olevat wc:t on merkattu reittikarttaan.

Jänikset:
Jänispalvelu puolimaratonilla on tarjolla 1:45, 2:00, 2:15 ja 2:30 tavoiteaikaan pyrkiville. Maratonilla puolestaan 3:30, 4:00, 4:30 ja 5:00 tavoiteaikaan pyrkiville. Jänikset esitellään lähdössä ja tunnistat heidät ilmapalloista sekä keltaisesta paidasta.  

Valokuvaus:
Kilpailijat kuvataan reitin varrella UNELMA Studion toimesta. Tavoitteena on kuvata tapahtuman kaikki osallistujat. Kuvia otetaan reitin useissa eri pisteissä. Ohjeet onnistuneiden kuvien saamiseksi näet klikkaamalla tästä.

Kuvia pääset katsomaan ja ostamaan tapahtuman jälkeen UNELMA Studion Kuopio Maraton kuvagalleriasta. Ilmoittautumisen yhteydessä sähköpostinsa jättäneille henkilöille toimitetaan automaattisesti linkki kuvagalleriaan sähköpostitse n. viikon kuluessa tapahtumasta. Galleriaan voit myös siirtyä UNELMA Studion Kuopio Maraton sivuilta: unelmastudio.fi/kuopiomaraton

Palkintojenjako:
Klo 13.00 Puolimaraton ja 10km juoksu
Klo 15.00 Maraton

Palkinnot jaetaan kunkin sarjan kolmelle parhaalle ja yleisissä sarjoissa 1/2 maraton ja maraton viidelle parhaalle. Palkinnot jaetaan oheisen aikataulun mukaisesti.

Palkintoja ei postiteta jälkikäteen. Palkinnot haettavissa Pohjois-Savon Liikunnan toimistolta (os. Haapaniemenkatu 10 A, Kuopio), jos ei pääse osallistumaan palkintojenjakoon. Jos tuloksissa on epäselvyyksiä, niistä ilmoitettava kuuluttajalle reilusti ennen palkintojenjakoa.

Ruokailu:
Osallistumismaksuun ei sisälly ruokailua, mutta ruokaa on mahdollista ostaa Kuopio-hallin kilpailukeskukselta. Tarjolla keittolounas ja myös kahvio palvelee tapahtuman ajan.

Keskeyttäminen ja Ensiapu:
Ensiapu päivystää reittien varrella sekä maalialueella. Mikäli joudut syystä tai toisesta keskeyttämään, ilmoita tästä toimitsijoille. Huoltopisteiltä voidaan tarvittaessa järjestää kuljetus tapahtuma-alueelle. 

Hierontapalvelu
Kuopio-hallin kilpailukeskuksessa on hierontapalvelu, jossa osallistujat voivat käydä veloituksetta hierottavana. Hieronta on lyhytkestoinen ja se voi olla herättelevä tai palauttava hieronta. Hieromassa on Kuopion UrheiluFysio Oy:n henkilöstöä.

Uimahallikäynti
Kuopio Maratonin osallistumisoikeuteen sisältyy tänä vuonna uimahallikäynti Niiralan uimahallissa aivan Kuopio-hallin läheisyydessä. Halliin pääsee sisään klo 18.30 saakka ja uintiaikaa on klo 19 saakka. Uimahalli löytyy osoitteesta Hannes Kolehmaisen katu 3 ja uimaan pääsee Kuopio Maratonin numerolapusta löytyvällä repäisylipulla. Uimahallikäynti voimassa 1.9.2018.

Myyntipiste
Kuopio Maratonin yhteistyökumppanien Untamon Urheilun sekä Squeezyn/Copressportin teltoissa on myynnissä juoksutarvikkeita ja -vaatteita erikoishinnoin.

Lisäinfoa löytyy osoitteesta www.kuopiomaraton.com

Tervetuloa Kuopio Maratonille!