Finland Ice Marathon - hyvä välitavoite kesän juoksutapahtumiin osallistuville

3.11.2016

Finland Ice Marathonin 2017 ilmoittautuminen on nyt auki! Kuva: Ville Miettinen
Finland Ice Marathonin 2017 ilmoittautuminen on nyt auki! Kuva: Ville Miettinen
Nastapyöräilijöille nyt kolme matkavaihtoehtoa 25, 50 ja 100 km. Kuva: Ville Miettinen
Nastapyöräilijöille nyt kolme matkavaihtoehtoa 25, 50 ja 100 km. Kuva: Ville Miettinen

Kuopiossa 34. kertaa järjestettävä Finland Ice Marathon luistellaan ja pyöräillään 22.–25.2.2017. Ilmoittautuminen tapahtumaan on nyt avoinna. Viime vuonna ensimmäistä kertaa mukana ollut Nastapyöräilykilpailu saa uuden, kuntoilijoille sopivan matkavaihtoehdon.

Edellistalvena ensimmäistä kertaa Finland Ice Marathonin virallisena kilpailulajina mukana ollut Nastapyöräily saa valikoimaansa 50 ja 100 kilometrin matkojen lisäksi uuden kuntoilijoille sopivan 25 kilometrin kilpailumatkan.

- Nastapyöräily otettiin viime talvena hyvin vastaan, kun noin nelisen kymmentä pyöräilijää osallistui Ice Marathonille. Talviolosuhteissa jäällä pyöräileminen on omanlainen extreme-laji ja nyt haluamme mukaan myös kuntoilijoita tarjoamalla heille 25 kilometrin matkavaihtoehdon, kertoo tapahtumapäällikkö Marko Heikkinen.

Finland Ice Marathonin perinteisemmässä lajissa, luistelussa, matkoja on jälleen 12,5 kilometristä aina 200 kilometriin. 200 kilometrin kuninkuusmatkan osallistujamäärä on vakiintunut 20–30 luistelijan välille. Yhteensä kilpailumatkoille odotetaan noin 600 luistelijaa ja sataa pyöräilijää Suomesta ja ulkomailta. Myös 50 km potkukelkkailu säilyy ohjelmistossa.

Oheistapahtumiin odotetaan yli 10 000 osallistujaa

Pohjois-Savon Liikunta ry:n järjestämä Finland Ice Marathon polkaistaan käyntiin jo keskiviikkona 22. helmikuuta Koululaisluisteluilla, jotka jatkuvat myös torstaina. Koululaisluisteluihin ottaa osaa kaikki Kuopion koulut ja koululaiset. Järjestäjät odottavat Kuopion matkustajasataman jäälle yli 6 000 koululaista.

Perjantaiaamuna kisaillaan Nastapyöräilymatkoilla ja ilta huipentuu tunnelmalliseen Kuutamoluisteluun klo 18–20. Ilotulitukseen huipentuva Kuutamoluistelu kerää yhteen noin 4 000 henkilöä. Luistelukilpailut käynnistyvät 200 kilometrin lähdöllä lauantaiaamuna klo 7.00.

Ilmoittautuminen on nyt auki

Finland Ice Marathonin kilpailu- ja kuntoilumatkoille voi nyt ilmoittautua tapahtuman nettisivuilla. Ennakkoilmoittautuminen netissä on mahdollista 23. helmikuuta saakka sekä sen jälkeen kilpailukansliassa Kuopion matkustajasatamassa 24.–25.2.2017.

Lue lisää:

Finland Ice Marathonin nettisivut

Ilmoittaudu tästä