Lasten Minimaraton juostiin Kuopio Maratonin alkajaisiksi

2.9.2016

Pohjois-Savon Liikunnan ja Kuopion kaupungin järjestämä lasten Minimaraton juostiin perjantaina 2. syyskuuta Kuopio-hallilla.

Koululaisten Minimaraton juostiin perjantaiaamupäivästä 2. syyskuuta Kuopio-hallilla. Mukana oli lähes 400 lasta kahdeksasta eri lähikoulusta. 1.-4. luokkalaisten matkana juostiin noin 700 metriä ja 5.-9. luokkalaiset noin 1500 metriä. Sekä tyttöjen että poikien sarjasta palkittiin luokittain kolme parasta.

Minimaratonin järjestäjänä toimii Pohjois-Savon Liikunta yhdessä Kuopion kaupungin kanssa ja tapahtuma järjestettiin tänä vuonna toista kertaa. Viime vuonna huomattiin, että hyvät puitteet ja seuraavana päivänä juostava Kuopio Maraton mahdollistaa myös koululaisille järjestetyn juoksutapahtuman. Lapsilla on oma sarja myös Pohjois-Savon Liikunnan järjestämällä Finland Ice Marathonilla, joten huomattiin että samanlainen lasten sarja onnistuisi myös Kuopio Maratonin yhteyteen.

Tapahtuman järjestämisessä mukana ollut Kuopion kaupungin liikunnanohjaajana työskentelevä Lari Kilpeläinen kertoo, että lapsilta ja aikuisilta on tullut hyvää palautetta. “Lapsetkin oppivat liikuntakulttuuriin ja saavat kipinää urheilutapahtumiin”.

Kahden 6. luokkalaisen, Sanni Hartikaisen ja Vera Onatsun mielestä parasta päivässä on juoksua edeltävä jännityksen tunne. Sanni käy silloin tällöin hallilla juoksemassa ja Vera harrastaa telinevoimistelua, jonka harjoituksissa välillä juostaan. 

 

Huomenna lauantaina 3. syyskuuta, tapahtuman virallisena päivänä, juostaan Kuopio Maraton, jossa matkoina ovat maraton, puolimaraton ja 10km.