Minimaratonilla lähes 400 lasta

4.9.2015Ensimmäisen kerran järjestetyllä Minimaratonilla pieni jalka kävi nopsaan. Lähes 400 koululaisen osallistuminen luo uskoa uuden perinteen syntymiselle.

Ensimmäinen maratonpäivä alkoi iloisissa tunnelmissa, huolimatta aamun pienestä sateesta ja siitä johtuneesta reittimuutoksesta. Lähes 400 ylä-ja alakoululaista juoksi Minimaratonin Kuopio-hallin suojiin muutetulla radalla. Kannustushuudot raikuivat kun koululaiset lähtivät liikkeelle ja loppuivat vasta, kun lähdön viimeinen oli saapunut maaliin.

Lähialueen kouluilta saapunut runsaslukuinen osanottajamäärä luo uskoa jatkaa Minimaratonin kehittämistä tulevina vuosina. Finland Ice Marathonin koululaisluisteluiden tyyliin, Kuopio Maratonin Minimaratonilla on mahdollisuus kerätä tuhansia koululaisia Kuopio-hallille syyskuun alussa. Näyttäisi siltä, että uusi perinne on syntymässä. 

Minimaratonia olivat järjestämässä yhdessä Pohjois-Savon Liikunta, Kuopion Reipas sekä Kuopio Koululiikunta. 

Kuopio-hallissa rakentui torstai-iltana ja perjantaiaamuna Kuopio Maraton -tapahtuman kilpailualue, jonne huomenna saadaan toivottaa kilpailijat tervetulleiksi.

Savon Sanomien juttu aiheesta

Seuraavana Kampus Maraton!