Juoksijainfo

1.9.2015


Kuopio Maratonin juoksijainfo on lähtenyt uutiskirjeen tilaajille sekä MyNextRunin kautta kaikille ilmoittautumisen yhteydessä sähköpostinsa ilmoittaneille. Mikäli info ei jostain syystä ole tavoittanut juuri sinua, voit lukea sen tästä.

Kohta mennään...

Kuopio Maraton juostaan ja kävellään 5. syyskuuta Kuopion kauniissa kaupunki- ja järvimaisemissa. Tämä uutiskirje sisältää tärkeää infoa tapahtumaan saapuville.  

Ilmoittautuminen: 
Ennakkoilmoittautuminen on päättynyt. Jälki-ilmoittautuminen tapahtuu kisakansliassa Kuopio-hallilla 4.-5.9. Perjantaina kilpailukanslia on avoinna klo 14–20 ja lauantaina kilpailukeskuksen ovet avautuvat klo 8.00. Osallistumismaksun suorittaminen paikan päällä onnistuu käteisellä, kortilla sekä liikuntaseteleillä. Ilmoittautuminen tulee suorittaa viimeistään tunti ennen lähtöä. 

Muutokset ilmoittautumisiin:
Oletko ilmoittautunut väärään sarjaan? Haluatko vaihtaa matkaa tai siirtää osallistumisen jollekin toiselle? Muutoksia ei voi enää tehdä itse MyNextRun-ilmoittautumisjärjestelmässä, vaan se onnistuu sähköpostitse ilmoittamalla muutoksesta osoitteeseen pirjo.hulkko@pohjois-savonliikunta.fi. Tästä päivästä eteenpäin perimme muutoksista 5 € muutosmaksun. Muutoksia voi tehdä vielä paikan päällä kilpailukansliassa. Mikäli olet tilannut ja maksanut ilmoittautumisen yhteydessä peruutusturvan, voit siirtää osallistumisesi ensi vuoteen toimittamalla lääkärintodistuksen Pohjois-Savon Liikunnalle. Lääkärintodistuksen voi toimittaa postitse osoitteeseen Haapaniemenkatu 10 A, 70100 Kuopio tai sähköisesti osoitteeseen pirjo.hulkko@pohjois-savonliikunta.fi.

Saapuminen alueelle:
Kilpailukeskus sijaitsee Kuopio-hallilla osoitteessa Opistotie 4, 70100 Kuopio. Alueelle on mahdollista saapua helposti jalan, pyörällä, autolla tai linja-autolla. Tapahtumaan saapuvien parkkipaikkana toimivat Kuopio-hallin viereiset hiekkakentät, joille on opasteet. Lisää parkkialueita löytyy Niiralan ja keskustan alueilta. Poikkeuksellisten liikennejärjestelyiden ja ruuhkien välttämiseksi suosittelemme saapumaan paikalle kävellen tai pyörällä. Kuopio-hallin kattoremontin vuoksi parkkitilaa on normaalia vähemmän ja osa tapahtuma-alueesta on rakennustyömaa-aluetta. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa häiriötä.

Materiaalin nouto:
Ennakkoilmoittautuneet voivat noutaa numerolappunsa kilpailukansliasta sen aukioloaikojen mukaisesti joko perjantaina tai lauantaina.

Tavaroiden säilytys:
Arvotavaroiden säilytys ja laukkuparkki sijaitsee keskellä Kuopio-hallia. Alue on valvottu ja saat laukkuasi vastaan numeron, jolla oma kassisi löytyy. Laukkuparkkiin pääsy ainoastaan numerolappua vastaan. Emme vastaa tavaroista mahdollisten sekaannusten sattuessa.

Aikataulut:
Kisakanslia on avoinna Kuopio-hallilla perjantaina 4.9. klo 14–20 ja lauantaina 5.9. klo 8-17. Ennakkoon ilmoittautuneet voivat hakea numerolappunsa kisakanslian aukioloaikojen mukaisesti ennakkoilmoittautuneiden pisteeltä Kuopio-hallilta. Suosittelemme numerolapun hakemista hyvissä ajoin, mutta kuitenkin viimeistään tunti ennen oman sarjan lähtöä. Ohjattu alkuverryttely kilpailukeskuksessa alkaa KunnonSalin ohjaajien vetämänä klo 10:30.

Kilpailukeskus: 
Tapahtuma-alue rakentuu Kuopio-hallin sisälle. Alueelta löytyy kilpailukanslia, kahvio ja tapahtuman infopiste, ViaGourmetin ruokarekka, yhteistyökumppaneiden esittely-/myyntipisteet, varustesäilytys, esiintymislava ja screeni sekä katsomot. Alueelta löytyy myös WC:t ja pukuhuoneissa on osallistujien peseytymismahdollisuus. Aluekartta

Lähtö ja maali:
Lähtöpaikka sijaitsee Opistotien päässä lähellä Hatsalan koulua. Lähtöpaikalla EI ole tavoiteaikojen mukaisia karsinoita, vaan juoksijat ryhmittäytyvät itse lähtöalueelle. Kävelijöiden toivomme sijoittuvan takariveihin. Maali sijaitsee Kuopio-hallin sisällä, missä juostaan 3/4-ratakierros ennen maaliintuloa. 

Lähdöt:
11:00 Maraton ja puolimaraton
11:20 Kympin juoksu + kävely
17:00 Ajanotto loppuu

Reitti:
Maraton ja puolimaraton juostaan 21,1 km lenkkeinä. Kymppi juostaan ja kävellään yhtenä lenkkinä. Maratonin toiselle kierrokselle lähdetään juoksemalla maaliportin läpi ja jatkamalla ulos samasta ovesta, josta juoksijat tulevat sisään. Katso reittikartat ja toiselle kierrokselle lähtö täältä. Reitit ovat kokeneet pientä hienosäätöä järjestelyiden aikana, joten tarkasta viimeisimmät reittipäivitykset täältä. Reitti on merkattu valkoisella kalkkiviivalla, aidoilla, kartioilla ja kilometrikyltein. Kympin reitti kulkee puolimaratonin reitin kanssa samalla tavalla, mutta kääntyy Kuopionlahden kentän kohdalta (n. 3 km) kohti Väinölänniemeä, kun puolimaratonin reitti jatkuu suoraan. Reitillä on yhteensä yli 80 liikenteenohjaajaa. 

Huoltopisteet:
Kuopio Maratonin huoltopisteillä tarjotaan veden lisäksi High5:n EnergySource 2:1 sitruksen makuista urheilujuomaa, suolakurkkuja, rusinoita ja banaania. Huoltopisteitä on yhteensä 6 puolimaratonin reitin varrella (3 km, 5 km, 9 km, 13 km, 17 km, 19 km, 24 km, 26 km, 30 km, 34 km, 38 km ja 40 km)

Omat juomat:
Huoltopisteille kuljetettavat omat juomapullot on toimitettava omalla nimellä merkittynä kilpailukansliaan. Kilpailukansliassa on kilometrein merkityt kuljetuslaatikot, joihin juomat pitää toimittaa lauantaina klo 9:30 mennessä. 

Numerolaput ja ajanotto:
Numerolappu tulee kiinnittää paitaan etupuolelle päällimmäiseen vaatekerrokseen. Numerolapun takana on ajanottochippi (2 kpl). Chippejä ei saa repiä irti! Numerolappu toimii sisäänpääsynä varustesäilytykseen. Numerolaput ovat henkilökohtaisia, eikä niitä tarvitse palauttaa. Varmista, että lappu on kiinni jokaisesta kulmasta. Kilpailunumeron on oltava luettavissa koko kilpailun ajan. Ajanottopisteillä (lähtö, väliaikapisteet, maali) kulje ajanottomaton yli. Tulokset päivittyvät reaaliaikaisesti osoitteeseen: www.finnresults.fi/tulokset

WC:
Lähtö- ja maalialueella on vessoja sekä ulkona että hallin sisätiloissa. Reitin varrella olevat wc:t on merkattu reittikarttaan.

Jänikset:
Jänispalvelu puolimaratonilla 1:45, 2:00 ja 2:15 tavoiteaikaan pyrkiville. Maratonilla 4:00 ja 4:30 tavoiteakaan pyrkiville. Jänikset esitellään lähdössä ja tunnistat heidät asusta.  

Valokuvaus:
Juoksijat kuvataan reitin varrella tapahtumakuvaukseen erikoistuneen Avi Studion toimesta. Ohjeet onnistuneiden kuvien saamiseksi näet täältä.

Palkintojenjako:
Jokaiselle kilpailijalle jaetaan maalissa Kuopio Maratonin osallistujamitali. Mitalien jakajat ojentavat mitalit juoksijoille käteen maalin välittömässä läheisyydessä. Niillä matkoilla ja sarjoilla, joilla otetaan aikaa, palkitaan kolme parasta, paitsi Maratonin ja Puolimaratonin yleisissä sarjoissa viisi parasta. Palkintojenjakojen arvioitu aikataulu: Kymppi klo 12.50, Puolimaraton klo 13.30 ja Maraton klo 14.45.

Ruokailu:
Osallistumismaksuun ei sisälly ruokailua, mutta ruokaa on mahdollista ostaa Kuopio-hallin kilpailukeskukselta Via Gourmetin ruokarekasta. Tarjolla on perjantaina Broileri- tai kasvispasta ja vihersalaatti (6 €), Pulled Pork -panini (6 €) ja Salaattibaari (7 €). Lauantaina tarjolla on Savuporokeitto (5,5 €) tai Kasvissosekeitto (5 €) sekä Pulled Pork -panini (6 €) ja Salaattibaari (6 €).

Keskeyttäminen ja Ensiapu:
Ensiapu päivystää reittien varrella sekä maalialueella. Mikäli joudut syystä tai toisesta keskeyttämään, ilmoita tästä toimitsijoille. Huoltopisteiltä voidaan tarvittaessa järjestää kuljetus tapahtuma-alueelle.

Viralliset jatkot:
Tapahtuman viralliset jatkot ja tanssit järjestetään ravintola Puikkarissa (Maaherrankatu 5), missä maratonkansaa tanssittaa tuottaja Jääskeläinen ysäriteeman mukaisesti. 

Lisäinfoa löytyy osoitteesta www.kuopiomaraton.com

Tervetuloa Kuopio Maratonille!