Kuopio Maratonin reitti tarkentunut

21.8.2015

Päivitetty reittikartta.
Päivitetty reittikartta.

Lauantaina 5.9. juostavan Kuopio Maratonin reittiä on päivitetty pienillä muutoksilla. Muutoksia on tehty mittausten johdosta, liikenneruuhkien välttämiseksi sekä juoksijoiden turvallisuutta ajatellen.

Ensimmäinen muutos on heti reitin alkupäässä, kun reitti kääntyy Karjalankadulta Asemakadun kautta Hatsalankadulle, mitä pitkin juostaan Kauppakadulle saakka. Aiempi reitti kulki suoraan Puistokatua pitkin Kauppakadulle.

Seuraava muutos on Haapaniemellä reilun 11 kilometrin kohdalla. Uudella reitillä Kumpusaarentieltä Haapaniementielle siirrytään kevyen liikenteen väylää pitkin. Aiemmassa kartassa reitti siirtyi Haapaniementielle ajokaistaa pitkin.

Kolmas muutos on tehty linja-autoaseman vieressä. Reitti kulkee nyt Pohjolankadulta linja-autoaseman, menosuuntaan nähden, vasenta puolta kulkevaa kevyen liikenteen väylää, kun aiempi reitti oli merkattu kulkemaan Puutarhakatua pitkin Puijonkadulle saakka.

Muutosten myötä myös Kympin reitti on muuttunut ja suurin muutos siellä on Piispankadun ja Brahenkadun risteyksessä, josta aiemmin oli tarkoitus juosta suoraan. Nyt reitti kääntyy Brahenkadulle, jota juostaan Vuorikadulle saakka, ennen kääntymistä Väinölänniemen suuntaan.

Reitti merkataan valkoisella kalkkiviivalla ja reitin varrella on yli 80 liikenteenohjaajaa. Kuopio Maratonin järjestäjät toivovat osallistujien tutustumaan reittiin etukäteen. Tiellä liikkujilta toivotaan tapahtuman aikana erityistä kärsivällisyyttä ja varovaisuutta. 

Huoltopisteiden paikat ovat nyt myös varmistuneet. Pisteet sijaitsevat noin 3 km, 5 km, 9 km, 13 km, 17 km ja 19 km kohdalla. Toisella kierroksella kilometrit ovat 24, 26, 30, 34, 38 ja 40. Maalissa on oma huoltopiste myös.