Kampus Maraton juostaan 4.9. Kuopio-hallilla

22.4.2015 klo 16:05
Kuopio Maratonin yhteydessä järjestettävän opiskelijoiden juoksutapahtuma on saanut nimekseen Kampus Maraton. Nimi julkistettiin maanantaina 20.4. SYKETTÄ juoksuun -tapahtumassa Studentialla.

Pohjois-Savon Liikunta, Kuopion Reipas ja Sykettä-liikuntapalvelut yhdessä järjestävät ensimmäistä kertaa Kampus Maratonin perjantaina 4.9.2015. Opiskelijoille tarkoitettuun juoksutapahtumaan voi ilmoittautua neljän hengen joukkueissa Sykettä-liikuntapalveluiden nettisivuilta. Osallistumismaksu on 20 € / joukkue. Kampus Maratonilla on kaksi sarjaa, niin kutsuttu kilpasarja ja rentosarja. Kampus Maratonin reitti lähtee Kuopio-hallilta ja suuntaa Yliopistonrantaa, josta se palaa takaisin Kuopio-hallille. Tapahtuma alkaa perjantaina 4.9. klo 15 ja kestää noin 2 tuntia.

Kuopio Maratonin tavoitteena on liikuttaa entistä laajemmin kaiken ikäisiä. Kuopio on iso opiskelijakaupunki ja heidän innostaminen juoksun ja liikunnan pariin on tärkeää opiskelijan jaksamisen ja hyvinvoinnin kannalta. Tämän kunniaksi Itä-Suomen Yliopiston ja Savonia-amk:n läsnä oleville opiskelijoille tarjotaan edullisemmat osallistumismaksut Kuopio Maratonin viralliselle kilpailupäivälle.  

Opiskelijoita innostettiin juoksun pariin maanantaina 20.4. järjestetyn SYKETTÄ Juoksuun -juoksuinfon avulla. Juoksuinfoon sisältyi lyhyt tietoisku juoksemisesta sekä vajaan tunnin tekniikkaharjoittelu. Juoksuinfon vetäjänä toimi Marko Ahtiainen Oy Business Athletics Ltd:stä

Tietoiskun jälkeisten kysymystulvan ja tekniikkaharjoituksen jälkeiset hymyt osoittivat juoksuinfon olleen mieleinen kokemus juoksusta kiinnostuneille. Mukana oli sekä pidempään juoksua harrastaneita että vasta juoksusta kiinnostuneita opiskelijoita. Kaikki heistä viittasivat kun päivän jälkeen kysyttiin; Oppiko joku tänään jotain uutta juoksusta.

Lisätietoja:

Marko Heikkinen
tapahtuma- ja markkinointipäällikkö
Pohjois-Savon Liikunta
050 325 2977
marko.heikkinen(at)pohjois-savonliikunta.fi

Saara Hanhela
Kuopion korkeakoululiikunnan suunnittelija
044 785 5087
saara.hanhela(at)savonia.fi