UKK

Jos ilmoittaudun kävelysarjaan, saanko juosta?

- Kyllä saat. Ja välillä on hyvä hölkätäkin lihasten rentouttamiseksi. Ja toisin päin myös, juoksusarjoissa saa toki myös kävellä. Ainoa ero näiden välillä on ajanotto juoksusarjoissa ja kävelysarjassa ei palkintojenjakoa (Rauhalahti Kuopio Maraton osanottomitali tulee kävelysarjalaisellekin).

Voinko muuttaa ilmoittautumistietoja esim. osoitteen muuttuessa?

- Ilmoittautumisten yhteydessä annettuja tietoja on mahdollista muuttaa 5.9. klo 16 saakka. Muutokset (esim. osoitteenmuutos tai osallistumisen vaihtaminen toiselle henkilölle saman matkan puitteissa) voi tehdä itse kirjautumalla ilmoittautumisen yhteydessä olevien ohjeiden mukaisesti järjestelmään. Muutoksia juoksu/kävelymatkaan ei ole mahdollista kuin järjestäjän toimesta 5€ muutosmaksua vastaan. Matkan muuttuessa pidemmäksi perimme 5€ muutosmaksun lisäksi hintaerotuksen (ilmoittautumispäivän mukaan).

- 5.9. klo 16 jälkeen tehdyistä muutoksista perimme 10 € maksun, joka tulee suorittaa Pohjois-Savon Liikunnan tilille FI53 1078 3000 2264 63 tai käteisellä kisakansliassa. Muutokset ovat mahdollisia vain sähköpostitse osoitteeseen tanja.tukiainen@pohjois-savonliikunta.fi. Matkan muuttuessa pidemmäksi 5.9. klo 16 jälkeen perimme 10€ muutosmaksun lisäksi hintaerotuksen (ilmoittautumispäivän mukaan).

Entä jos sairastun tai joudun työmatkalle enkä pääse osallistumaan?

-  Sairastumisen tai loukkaantumisen vuoksi voit lääkärintodistuksella siirtää osallistumisesi seuraavaan vuoteen maksamalla 5€ muutosmaksu.  Muutoin voit 5.9. klo 16 saakka tehdä ilmoittautumiseesi muutoksia ilmoittautumisen yhteydessä saadun linkin kautta, esimerkiksi siirtää osallistumisesi toiselle henkilölle. Ilman lääkärintodistusta siirtoja seuraavalle vuodelle ei tehdä. Eli jos olet estynyt itse osallistumaan, voit myydä osallistumisesi toiselle huomioiden em. päivämäärät ja mahdolliset muutosmaksut.

 

Mitä tarkoittaa joukkueilmoittautuminen?

- Joukkueilmoittautumisen kautta voit ilmoittaa kaveri- tai työporukan tms. Joukkueen kokoa ei ole rajattu, mukaan mahtuvat kaikki halukkaat. Joukkueen ei myöskään tarvitse osallistua samalle matkalle, vaan osa voi juosta ja osa kävellä. Yli 10 hengen porukkailmoittautumisessa 10% alennus loppusummasta.

- Joukkueen yhteyshenkilö voi hakea koko porukan numerot kerralla, tästä hyvä ilmoittaa ennakkoon (5.9. mennessä) tanja.tukiainen@pohjois-savonliikunta.fi. Pakkaamme numerolaput lähtövalmiiksi.

Onko reitti vaativa?

- Riippuu reitistä ja osallistujan lähtökunnosta. Juoksu- ja kävelyreitti kulkee paljon tasaisia maastoja pitkin ja reitin varrella myös joitakin loivia mäkiä. Suurin osa reitistä kulkee joko lammen tai järven rantaa pitkin. Meidän kuopiolaisten mielestä nämä ovat normaaleja lenkkimaastoja..

Onko tapahtumaan osallistumiseen ikärajaa?

- Ei virallisesti. Olemme käyneet keskusteluja vuosien varrella nuorten juoksijoiden osallistumisesta tapahtumaan. Suosittelemme nuorille osallistujillemme Kymppiä, jossa myös sarjat T/P 15 ja 17.

Mistä voin tarkastaa, onko nimeni ilmoittautuneiden listalla?

- Lista löytyy ilmoittautuminen-välilehdeltä.

Saanko ottaa oman juomapullon mukaan?

-  Kyllä saat. Järjestäjien puolesta on juomapisteet juoksu- ja kävelymatkoilla n. 3 km välein. Tarjolla on Squeezy-urheilujuomaa ja vettä sekä suolakurkkuja ja rusinoita.

- Juoksusarjoihin osallistuvat kilpailijat voivat toimittaa myös omia juomia juomapisteille. Pullojen kylkeen tulee kirjoittaa oma nimi ja huoltopiste (km-merkintä), jolle juoma halutaan toimittaa. Pullot toimitetaan info-pisteeseen joko pe 6.9. (klo 14-19) tai la 7.9. (klo 8.00-9.30)

Miten tiheästi kilometrit on merkattu reitillä?

- Puolimaratonilla, maratonilla ja kympillä jokainen kilometri on merkitty.

Voiko kävelysarjoissa kävellä sauvakävelysauvojen tai lastenrattaiden kanssa?

- Kävelysauvat ja lastenrattaat voi ottaa mukaan

Saako matkalle ottaa kuulokkeet mukaan musiikin kuuntelua varten?

- Kyllä voi. Kaiuttimia ei voi ottaa, koska äänentoisto on järjestäjän puolesta tapahtuma-alueella ja musiikki voi häiritä muita osallistujia. Kuulokkeet kuitenkin ok :)

Onko mahdollista ilmoittautua vielä paikan päällä?

- Kyllä on, viimeistään tunti ennen lähtöä.

Onko maratonilla aikarajaa?

- Maratonilla on kuuden tunnin aikaraja, rata sulkeutuu klo 16 jolloin kaikkien matkojen osallistujien oltava maalissa.