Kuopio Maraton juoksuttaa korkeakouluopiskelijoita

19.3.2015Uudistunut Kuopio Maraton on aloittanut yhteistyön Savonia-amk:n ja Itä-Suomen Yliopiston SYKETTÄ -liikuntapalveluiden kanssa. Kuopio Maratonin yhteydessä perjantaina 4. syyskuuta järjestetään opiskelijoiden liikuntatapahtuma.

 

Kuopio-hallilla syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävä Itä-Suomen suurin juoksutapahtuma Kuopio Maraton kasvattaa oheisohjelmaansa opiskelijatapahtumalla. Yhdessä Kuopion korkeakoulujen SYKETTÄ-liikuntapalveluiden kanssa suunniteltu tapahtuma järjestetään perjantaina 4. syyskuuta Kuopio Maratonin yhteydessä.

– Opiskelijoiden tapahtumatarjonnassa on mielestämme tilaa tervehenkiselle tapahtumalle, jonka tavoitteena on saada opiskelijat liikkumaan ja lisätä yhteisöllisyyttä, kertoo Pohjois-Savon Liikunnan tapahtumapäällikkö Marko Heikkinen.

– On hauskaa päästä tekemään vain opiskelijoille suunnattua tempausta näin näyttävän ja massiivisen tapahtuman oheen. Parasta on, jos tämän myötä saadaan liikuntakipinää opiskelijoiden kinttuihin, korkeakoululiikunnan suunnittelija Saara Hanhela toteaa.

Tapahtumaa varten kootaan neljän korkeakouluopiskelijan muodostama joukkue. Joukkueet valitsevat kilpasarjan tai rentosarjan. Reilun kolmen kilometrin mittainen reitti kulkee lähellä korkeakoulukampuksia, alkaen Kuopio-hallilta ja soljuen Savilahden kautta takaisin Kuopio-hallille. Kilpasarjassa kilpailu käydään viestimuotoisena ja voittajaksi selviytyy nopein joukkue. Rentosarjassa joukkueen kaikki jäsenet juoksevat tai kävelevät reitin yhtenä rintamana. Rentosarjassa palkinnot jaetaan tunnelman ja yhteishengen perusteella.

Juoksustartti huhtikuussa

– Opiskelijoiden kanssa tehtävän yhteistyön kunniaksi järjestämme Kuopion Reippaan kanssa maanantaina 20. huhtikuuta SYKETTÄ-juoksuun tempauksen. Haluamme antaa korkeakouluopiskelijoille kipinän juoksuun ja liikkumiseen. Juoksustartissa opiskelijat saavat muun muassa tietoiskun juoksusta ja pääsevät yhteiseen massajuoksuharjoitukseen, kertoo Marko Heikkinen.

Kuopio Maratonin opiskelijatapahtuma kulkee vielä ilman nimeä, siksi haemme inspiraatiota opiskelijoilta järjestämällä nimikilpailun. Valitun nimen ehdottaja tai ehdottajat palkitaan. Nimeä voi ehdottaa netissä Sykettä-verkkosivuilla, minne myös tapahtumaan ilmoittautuminen aukeaa huhtikuussa.

– Nimikilpailun voittaneen ehdotuksen julkaisemme juoksustartin yhteydessä ja samalla avaamme ilmoittautumisen tapahtumaan, jatkaa Saara Hanhela.

SYKETTÄ-liikuntapalvelut tavoittavat yli 11 500 korkeakouluyhteisön jäsentä Kuopiossa. Keväällä 2015 palveluilla on n. 1 800 käyttäjää. Tärkeimpänä tehtävänä on tukea opiskelijan kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä innostaa löytämään itselle sopivia liikuntamuotoja.

Äänestä tapahtumalle nimeä täällä

SYKETTÄ-liikuntapalvelut netissä

SYKETTÄ-liikuntapalvelut facebookissa