Esittelyssä Kuopio Maratonin Sometiimi

20.1.2015

Jenna
Jenna
Piia
Piia
Jaana
Jaana
Tomi
Tomi
Mika
Mika

Kuopio Maratonin historian ensimmäinen Sometiimi kokoontui eilen Kuopiohallilla. Viisi toisilleen ennestään tuntematonta tiimiläistä tapasivat infotilaisuuden ja Juoksukoulun merkeissä.

Jenna Väisänen

Olen Jenna Väisänen, 21-vuotias opiskelija. Asun tällä hetkellä Savonlinnassa, sillä opiskelen lastentarhanopettajaksi, mutta alun perin olen kotoisin Siilinjärveltä.

Olen aina ollut liikunnallinen ja pesäpalloa harrastin pikkutytöstä asti, viime vuosiin saakka. Olen aina pitänyt myös juoksusta, mutta pesäpallon lopetettuani siitä on tullut minulle tärkeä ja rakas harrastus. Olin pitkään haaveillut puolimaratonin juoksemisesta ja ensimmäisen puolimaratonin juoksin vuonna 2013. Nyt olisi siis vuorossa elämäni toinen puolimaraton ja haluankin haastaa itseni, sillä tavoitteenani on parantaa omaa juoksuaikaa.

Odotan innolla tulevaa projektia ja haluan kirjoitella siitä, millä tavoin valmistaudun tulevaan syksyyn ja miten pääsen tavoitteeseeni. Mielestäni tärkein asia on kuitenkin juoksemisen ilo. Sitä haluaisin välittää myös muille ja kannustaa ihmisiä juoksuharrastuksen pariin. Kaikki on mahdollista, jos vain uskoo itseensä. Ja kyllä, jonain päivänä aion juosta kokonaisen maratonin! Tästä on siis hyvä aloittaa!

Piia Puustinen

Olen kolmekymppinen Piia Kuopiosta ja rakkain harrastukseni on juoksu. Aikoinaan olen pelannut koripalloa kymmenisen vuotta, mutta sen jälkeen urheileminen on ollut melko juoksupainotteista. Useampi vuosi tuli vain hölkkäiltyä, mutta parin viime vuoden aikana olen juossut hieman tavoitteellisemmin ja innostunut myös juoksukisoista. Takana on yksi maraton viime syksyltä sekä muutamia kympin ja puolikkaan kisoja. Juoksu itsessään on kivaa, mutta kisat tuovat harrastukseen kivan lisän. Kisojen lisäksi juoksemisessa kiehtoo sen haasteellisuus, ulkona oleminen sekä omien tavoitteiden tavoittelu. Tämän vuoden tavoitteena on juosta ennätys kympillä sekä alittaa puolimaratonilla 1.39 ja maratonilla 3:40.

Jaana Hiltunen

Juokseminen on minulle harrastus, joka piristää työssäkäyvän mieltä ja pitää kuntoa yllä. Juoksemiseni on säännöllisen epäsäännöllistä ja välillä huvittaa enemmän ja välillä vähemmän. Yritän liikkua monipuolisesti ja harrastan myös ryhmäliikuntaa, kuntosalia ja spinningiä.

Minulle merkitsee enemmän liikkumisen ilo ja siihen käytetty aika, kuin juoksunopeus.  Juoksemisessa kärsimys on vapaaehtoista ja suurin taistelu käydään omien ajatusten kanssa. Periksi ei saa antaa eikä hymyä unohtaa. Liikunta ei pidä olla liian vakavaa ja jokainen asettaa omat tavoitteet.

Olen osallistunut Kuopio Maratonille eripituisille matkoille vuodesta 2008 alkaen ja ensi syksynä aion juosta neljännen puolimaratonini. Nähtäväksi jää, kuinka lähelle pääsen haavettani taittaa se alla kahden tunnin aikaan.

Kuopio Maratonin sometiimiläisenä jaan kokemuksia ja kuvia ensisijaisesti juoksulenkeiltä, mutta myös muista liikuntahetkistä tutuimmissa sosiaalisen median kanavissa, kuten Instagrammissa, Facebookissa ja Twitterissä

Tomi Valtanen

Olen lähes kolmekymppinen ravitsemusterapeutti joka vielä viime kesänä kilpaili Kalevan kisoissa 800 metrin juoksussa. Kova tavoitteellinen harjoittelu jäi, mutta juoksu ja muu liikunta pysyivät. Puolimaratonin juoksin muutama vuosi sitten Kuopio Maratonilla, ja tavoitteeni onkin petrata omaa ennätystäni samaisella matkalla.

Matkallani kohti Kuopio Maratonia tulen kertomaan ja kuvaamaan omaa valmistautumistani puolimaratonille sekä kirjoitan blogia. Blogissa julkaisen juttuja ennen kaikkea liikkujan ravitsemuksesta, mutta myös muista ravitsemusaiheista sekä annan harjoitteluvinkkejä juoksunharrastajille.

Mika Parviainen

Olen Mika Parviainen Kuopiosta ja ikää minulle on ehtinyt kertyä 32 vuotta. Olen ammatiltani K-ruokakauppias ja kauppaa pidän K-market Saariaitassa Kuopiossa. Tärkein asia minulle elämässäni on 4-vuotias Siiri tytär, joka pitää iskän kyllä hyvin liikkeessä. Pidän monipuolisesta liikunnasta ja ennen kaikkea juokseminen on ollut aina lähellä sydäntäni jalkapallon ohella.

Olen harrastanut juoksemista aikaisemminkin, mutta viime vuosina se on selvästi jäänyt vähemmälle useista eri syistä. Olen semmoinen on/off tyyppi, että kun innostun asiasta niin silloin mennään eikä meinata, mutta jotta saan itseni liikkeelle tarvitsen siihen päämäärän. Nyt minulla tavoitteena on juosta Kuopio Maratonilla puolimaraton ja yrittää selvitä siitä kohtuullisen rivakasti.

Kuopio Maratonin Sometiimissä aioin kirjoittaa ja jakaa kuvia omasta treenaamisesta, siihen liittyvistä fiiliksistä niin hyvässä kuin pahassa, onnistumisista ja epäonnistumisista. Aion myös kertoa kuinka saan aikataulutettua elämääni treenaamiseen arjen keskellä, kuinka ylipäänsä valmistaudun maratonprojektiin ja mitä muutoksia se saa minussa aikaiseksi. En aio tehdä tästä liian totista ja vakavaa vaan asioita lähestytään huumorilla ja positiivisuuden kautta.

 

Sometiimiläisten kuulumisia voitte seurata helmikuun alusta alkaen Kuopio Maratonin blogissa sekä tapahtuman sosiaalisen median kanavissa.

Sometiimin lisäksi Kuopio Maratonille valmistautumisen on aloittanut Savon Sanomien toimittaja Outi Poikonen, jonka 1.3 ja jotain -blogia voit seurata täällä