Kuopio Maratonin reitti palaa kaupungin ydinkeskustaan

13.1.2015 klo 10:00

Kuopio Maratonin reitti 2015
Kuopio Maratonin reitti 2015
Lähtö- ja maalialue
Lähtö- ja maalialue

Kuopiohallille ”muuttanut” Itä-Suomen suurin juoksutapahtuma Kuopio Maraton uudistuu myös reittien osalta. Kuopio Maratonilla voi juosta tai kävellä 10 kilometriä sekä juosta puolimaratonin (21,1 km) ja kokonaisen maratonin 42,195 km. Loppukiristä ja maaliviivan ylityksestä juoksijat pääsevät nauttimaan sisätiloissa.

Kuopio Maratonin reitti palaa useamman vuoden tauon jälkeen kaupungin ydinkeskustaan. Sekä Kauppatorin että Satamatorin ohitse kulkeva reitti tarjoaa yleisölle useita mainiota paikkoja juoksun seuraamiseen. Kuopiohallille rakentuva kilpailukeskus on lähellä keskustaa ja sinne voi tulla kuka tahansa tutustumaan juoksutapahtuman tunnelmaan sekä seuraamaan lähtöjä ja maaliintuloja. Muita hyviä kannustuspaikkoja yleisölle löytyy Kauppakadun varrelta, Snellmaninpuistosta, Haapaniemeltä, Väinölänniemeltä sekä Satamasta. 

Kaikki matkat starttaavat Opistotieltä läheltä Hatsalan koulua. Opistotieltä juoksijat kääntyvät Karjalankadulle, mistä matka jatkuu Puistokadun kautta Kauppakadulle. Kauppakatua pitkin juostaan Kuopion torin ohi aina Snellmaninpuistoon saakka, mistä matka jatkuu kohti Väinölänniemeä. Ennen Väinölänniemen luonnonkauniisiin maisemiin menoa puolimaratonin reitti kääntyy Brahenkadulta kohti Haapaniemeä. Teollisuuskadun ja Tasavallankadun kautta reitti jatkuu Viestikadulle ja sieltä kohti Savilahtea ja Särkiniemeä, mistä reitti palaa jälleen Haapaniemen kautta kohti Väinölänniemeä. Väinölänniemen ja Sataman kautta juoksijat jatkavat Itkonniemelle, mistä tullaan takaisin Kuopiohallia kohti Pohjolankadun ja Puutarhakadun kautta. Maali sijaitsee Kuopiohallin sisällä ja loppukiri juostaankin Kuopiohallin tartanilla. Reitin pituus on 21,1 kilometriä ja kokonaisen maratonin juoksijat kiertävät sen kahdesti. Kympin reitti kulkee samaa reittiä, ilman Haapaniemen lenkkiä.

Uusi reitti tarjoilee juoksijoille Kuopion kantakaupunkia, puistoja, järvimaisemaa sekä kaupungille ominaisia maltillisia nousuja ja laskuja. Huoltopisteitä reitille sijoitellaan 3-4 kilometrin välein. Uuden reitin ovat suunnitelleet Kuopio Maratonin ratamestari Heikki Makkonen sekä tapahtumapäällikkö Marko Heikkinen.

Reittiä pääset tarkastelemaan täältä.